Hippe hapjes en sapjes voor een congrestival
De afgelopen jaren zagen we een flinke groei in de ‘festivalisering’ van zakelijke evenementen. Dit komt onder andere door de toetreding van een totaal nieuwe generatie (Z) op de arbeidsmarkt en hun veranderende behoeften. Zo wil deze generatie ondergedompeld worden in een volledige beleving. Om deze generatie te blijven boeien, zul je dus een experience moeten bieden op jouw evenement. Het draait bij het bezoeken van een congres dus niet alleen meer om welke sprekers aanwezig zijn, maar gasten hechten net zoveel waarde aan de culinaire invulling en hoe deze eruit ziet. In deze blog geven we je een aantal ideeën voor hippe hapjes en sapjes voor jouw congrestival.
Foodtrucks
Zoals we al vertelden, gaat de beleving een nog grotere rol spelen in 2019. Gasten willen zien hoe een gerecht is samengesteld en hoe het bereid wordt. Wijzelf willen ook graag de interactie met de gasten aangaan. Niets is leuker dan tijdens evenementen de laatste hand te leggen aan de gerechten terwijl de gasten erbij staan. Zo kun je direct uitleg geven over het gerechten wordt het meer dan alleen eten.
Hoe wij de interactie het liefst opzoeken? Met een foodtruck natuurlijk! Het bijkomende voordeel van een foodtruck is ook nog dat je alle soorten gerechten kunt uitserveren. Van mini risotto met zalm tot aan verse sapjes waarbij de gasten zelf de ingrediënten kunnen kiezen en zo hun smoothie kunnen samenstellen.
Instagram-waardige gin-tonic
Wie dacht dat de gin-tonic hype voorbij was, heeft het fout. De gin-tonic wordt al honderden jaren gedronken en ieder jaar wordt het weer in een nieuw jasje gegoten.
Nu leven we in een wereld waarbij we steeds meer geven om beelden en foto’s van cocktails niet van Instagram weg te denken zijn. De look van een cocktail is dus steeds belangrijker voor gasten. Zo kun je een gin-tonic op honderden manieren mixen: met rood fruit en vlierbloesem, een kaneelstokje met sinaasappel, komkommer en peper, rozemarijn en zeezout of verfrissende munt en citroen. Een Instagram-waardige-look kun je natuurlijk ook creëren met andere soorten (alcoholvrije) cocktails.
Stikstof surprise
Ben je op zoek naar een “gezonde” snack voor je gasten? Dan is een stikstof surprise wellicht een leuk idee. À la minute kunnen de gasten hun eigen ijsje maken in vloeistof dat -196 °C is. Je prikt met een stokje vers fruit en dompelt dit onder in verschillende dips als chocolade of karamel. Vervolgens doop je het geheel voor enkele seconden in de stikstof, waardoor je een mini fruitijsje krijgt. Leuk om te doen en lekker om op te eten!
Fancy vega(n)
Liever geen vlees, vis of andere dierlijke producten serveren? Denk dan bijvoorbeeld aan een vega of vegan walking dinner. Daarmee kunnen jouw gasten zelf kiezen tussen talloze vega of vegan opties. Van kleurrijke bao buns met pulled jackfruit tot carpaccio van gele biet, plantaardige hapjes zijn helemaal hot!
Tonijnlolly
Naast iets zoets, is iets hartigs ook altijd lekker. Hoe origineel is deze tonijnlolly? Het smaakt niet alleen overheerlijk maar het ziet er ook nog eens superfancy uit. Je kunt ook kiezen voor een zalm variant met limoenkaviaar en een toefje wasabimayonaise. Om het helemaal af te maken kun je ook een vegetarische variant serveren.
Pull the wall
De dag of avond is ten einde en het is tijd om te gaan. Geef de gasten iets lekkers mee voor onderweg. Vaak weten de gasten dat een puntzak friet het laatste hapje van de avond is. Een mooie bijkomstigheid, want zo is er een duidelijk einde aan de dag. Liever een snack dan een zakje friet? Een echte beleving creëer je met de Pull the wall. Hoe leuk is het om zelf je snack uit de muur te trekken?
Inspiratie & tips
Meer inspiratie en tips
Dieetwensen en Dominique’s favoriete momenten
Wist je dat we wekelijks een bruiloft hadden deze maand? En kun jij raden hoeveel uren onze collega’s tot nu toe hebben gewerkt om de evenementen in juni tot een succes te maken? Dit en nog veel meer feitjes zullen we volgende week met je delen. We gaan namelijk de laatste week van juni in en we mogen nog even samen knallen om de drukste maand van het jaar af te ronden.
We hebben de zomer in onze bol
Het is halverwege juni en we hebben de tweede week erop zitten! Deze week stond in het teken van een aantal leuke zakelijke congressen en een mooie, grote bruiloft. Ondanks het Nederlandse weer hebben onze opdrachtgevers er gezellige dagen van gemaakt. In deze nieuwsbrief kijken we nog even terug op de highlights en verklappen we wat je volgende week kunt verwachten.
Uniek kijkje achter de schermen in juni
In de drukke juni maand nemen we jou mee achter de schermen van onze eventlocatie. Zo krijg je een uniek kijkje in onze 'eventkeuken' en zie je hoe wij onze events aanvliegen. De eerste week van juni zit er inmiddels alweer op en wat was het een mooie week! Zo hadden we een zakelijk diner voor 100 gasten, diverse kleinere bijeenkomsten en twee verschillende grote congressen voor 135 en 160 gasten. Bij deze twee congressen was onze gehele locatie exclusief in gebruik door de opdrachtgevers. De week sloten we af met een mooie bruiloft waarbij zelfs het zonnetje zich nog goed heeft laten zien. In totaal hebben we deze week ruim 1.100 gasten mogen ontvangen. De dagen vlogen voorbij, maar in deze nieuwsbrief blikken we graag nog even terug op een aantal momenten en events.
Veelgestelde vragen
Heb je een vraag over onze locatie of dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.
Contact
Wil je weten wat wij als locatie voor jouw event kunnen betekenen? Neem dan contact op met Dominique.