3 redenen om de kerstborrel dit jaar niet op kantoor te vieren

De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent dat veel feestcommissies en personeelsverenigingen weer druk in de weer zijn met het plannen van de kerstborrel voor collega's. Waar we de afgelopen twee jaar de feestdagen in een lockdown doorbrachten, staan dit jaar alle seinen op groen om wel weer een feestje te plannen. Want zeg nou eerlijk: dat heb jij toch ook gemist? Dus sla die traditionele kerstborrel in de bedrijfskantine over en doe het dit jaar helemaal anders. Organiseer er zo eentje waar mensen het een jaar later nog over hebben. We geven jou drie redenen waarom je de kerstborrel juist niet op kantoor moet vieren.

22 november 2022

kerstborrel

Borrel onder het systeemplafond

De meeste kantoorruimtes hebben net zoveel sfeer als de gemiddelde felverlichte hotellobby in Zuidoost-Azië. Er is simpelweg weinig sfeer in te krijgen. Je kunt nog zo je best doen met de kerstversiering, maar een systeemplafond en die tl-buizen zullen nooit een fijne kerstsfeer ademen. Des te meer reden om de kerstborrel buiten de deur te organiseren op een plek waar wél sfeer is. Duizenden kerstlampjes, prachtig versierde kerstbomen en kraampjes waar je warme chocolademelk met slagroom en rum kunt krijgen. Veel evenementenlocaties pakken tijdens de kerstperiode volledig uit en dompelen de hele locatie om tot een waar winter wonderland. Dat is toch veel gezelliger?

Is er wel voldoende eten en drinken?

Niets is erger dan te weinig eten of drinken hebben tijdens een borrel. Helemaal wanneer de borrel rond etenstijd start. Je wil niet weten wat Anja van marketing of John van administratie allemaal gaan doen wanneer zij alcohol nuttigen op een lege maag. Ook wil je voorkomen dat de drank op is voordat het toast-moment überhaupt heeft plaatsgevonden. Zelf de boodschappen doen voor een grote groep mensen, is superlastig. Een locatie neemt dit allemaal voor je uit handen en heeft altijd voldoende eten en drinken in huis. Laat jezelf en je collega’s dus lekker in de watten leggen. Dat hebben we wel verdiend na anderhalf jaar thuiswerken, toch?

De chaos die achterblijft

Je kunt het verloop van de kerstborrel van tevoren wel redelijk uittekenen. De directeur geeft een speech en de drank vloeit rijkelijk. Anja laat een glas wijn over de nieuwe vloerbedekking vallen en John versiert iedere plantenbak met een bitterbal. Wanneer dit soort dingen gebeuren, weet je dat het hoogtepunt van de borrel wel zo’n beetje bereikt is.

Op dat punt merk je dat de mensen langzaamaan afdruipen of een plan smeden om de borrel in de stad voort te zetten. Ze zorgen er in ieder geval allemaal voor dat ze niet als laatste overblijven. Iedereen weet namelijk dat degene die als laatste overblijft de spreekwoordelijke Sjaak is en blijft zitten met de troep. Dat is toch de grootste afknapper ooit? Heb je net een leuke kerstborrel gehad, blijf je zitten met de chaos. Jij wil toch ook gewoon lekker naar huis of naar de stad? Nog een reden om de kerstborrel buiten de deur te vieren.

Lees verder

Meer inspiratie en tips

5 originele entertainment ideeën voor jouw bedrijfsfeest

5 originele entertainment ideeën voor jouw bedrijfsfeest

Bedrijfsfeest 19 juli 2023
3 redenen om de kerstborrel dit jaar niet op kantoor te vieren

3 redenen om de kerstborrel dit jaar niet op kantoor te vieren

Bedrijfsfeest 22 november 2022
Doelstellingen behaald? Organiseer een personeelsfeest en vier je successen!

Doelstellingen behaald? Organiseer een personeelsfeest en vier je successen!

Bedrijfsfeest 1 augustus 2022

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Wat is de maximale capaciteit voor een bedrijfsfeest?
Is het culinaire aanbod voorzien van een keurmerk?
Beschikt de locatie of ruimte over een inrichting?
Is er parkeergelegenheid bij Green Village?
Naar de FAQ

Contact

Jouw kerstborrel bij Green Village? Ons team staat voor je klaar. Neem contact op met Yentl om de mogelijkheden voor jouw kerstbijeenkomst door te spreken.

Yentl
Sales
Stuur Yentl een bericht