Events van de toekomst

Events van de toekomst

We willen als familiebedrijf iedere bijeenkomst bijzonder maken door duurzaam te blijven innoveren en investeren in onze mensen, locatie, techniek en services. Op onze locatie staat duurzaamheid dan ook centraal. We zijn namelijk van mening dat wij als evenementenlocatie het voortouw moeten nemen in een branche die niet echt bekend staat om haar duurzame karakter. Op deze pagina vertellen we graag meer over alles wat wij doen om duurzame events te faciliteren.

Neem contact op
Events van de toekomst

Duurzame mobiliteit

Het stimuleren van milieuvriendelijk transport draagt bij aan onze duurzaamheidsdoelstellingen en daarom zien we graag dat gasten met een duurzaam vervoersmiddel naar onze locatie reizen. Denk aan de fiets, het openbaar vervoer, collectief busvervoer of middels carpoolen. Wanneer we gezamenlijk gasten stimuleren om te kiezen voor een milieuvriendelijke reis, kunnen we de CO2-uitstoot van evenementen aanzienlijk verminderen.

Onze locatie is overigens gemakkelijk met het openbaar vervoer te bereiken vanuit het hele land. De tram vanaf Utrecht Centraal stopt recht voor onze deur. Vanaf Utrecht Centraal sta je binnen 16 minuten bij Green Village. Wanneer de gasten zin hebben in beweging, kan men ook een OV-fiets lenen op Utrecht Centraal. Je fietst in 23 minuten naar onze locaties toe.

CO2-reductie door zonne-energie

Groene energie

We hebben de daken van onze beide locatie, NBC Congrescentrum en Green Village, voorzien van zonnepanelen. Door gebruik te maken van zonne-energie verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Op het dak van Green Village hebben wij in 2018 62 panelen geplaatst, waarmee wij een CO2-reductie creeren van circa 161,8 ton per jaar. Volgens de CO2-calculator van Climate Neutral Group kun je hiermee wel 1.132 keer van Amsterdam naar Parijs vliegen.

duurzame energie voor jouw event

Ontwikkeling duurzaamheidslabel

Om opdrachtgevers inzicht te geven in de duurzaamheid van hun event, ontwikkelen wij momenteel een duurzaamheidslabel. Dit is onder andere gebaseerd op hetgeen wij doen als locatie. In dit artikel geven wij hier al een aantal voorbeelden van. Daarnaast spelen de keuzes die opdrachtgevers maken voor hun event hierin een belangrijke rol. Hoe komen je gasten naar het event? Serveer je wel of geen vlees? Maak je gebruik van herbruikbare materialen? Hier komt vervolgens een duurzaamheidsscore uit.

We geven daarbij verschillende opties om het evenement desgewenst nog duurzamer te maken. Denk bijvoorbeeld aan het terugdringen van no show, het aansporen van gasten om met het OV te reizen of de inzet van gerecyclede PET-fles vlaggen zonder jaartalvermelding, zodat ze nogmaals gebruikt kunnen worden. Daarnaast brengen we in kaart welke keuzes het evenement minder duurzaam maken.

Vegetarisch en van het seizoen

Smakelijke eventcatering

Ons standaard culinaire aanbod bestaat op jaarbasis voor 80 procent uit vegetarische of vegan gerechten. Daarmee draaien wij de vraag naar duurzame catering om. Je hoeft bij ons namelijk niet te vragen om een duurzamere invulling, deze serveren we al. Daarnaast presenteren wij altijd een seizoensgebonden culinair aanbod. Dat is niet alleen lekker, maar ook minder belastend voor het milieu. Wil je als opdrachtgever toch graag vlees of vis terugzien? Dat kan uiteraard. Wij serveren dan de meest duurzame en uiteraard smakelijke opties tegen een meerprijs.

Het hart van ons bedrijf

Als werkgever streven we ernaar om iedereen gelijke kansen te bieden, ongeacht hun achtergrond. We zetten ons daarom actief in voor de participatiewetgeving en verwelkomen met trots getalenteerde individuen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Samen bouwen we aan een inclusieve toekomst waar iedereen een kans krijgt om te groeien.

Verder staat voor ons het duurzaam inzetbaar houden van onze medewerkers centraal. Wij investeren in hun ontwikkeling en werkplezier, zodat ze met plezier blijven bijdragen aan ons succes. Onze medewerkers zijn niet voor niets het hart van ons bedrijf.

Duurzaamheidsbeleid

Wat doen we nog meer...

Naast bovenstaande zaken, doen wij natuurlijk nog veel meer om events zo duurzaam mogelijk te faciliteren. Zo hebben wij bijvoorbeeld een lokaal aannamebeleid. Hierdoor is de reisafstand van onze collega's minimaal en kunnen zij makkelijker met het OV of de fiets naar werk komen. Wat we nog meer doen? We hebben een aantal voorbeelden op een rij gezet.

Waterbesparende toiletgroepen
LED-verlichting en -schermen
Afvalscheiding
Duurzame branding
Stimuleren biodiversiteit
Duurzaam drinken

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over ons duurzaamheidsbeleid of wil je meer weten over een bepaald onderwerp? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Is het culinaire aanbod voorzien van een keurmerk?
Wat doet Green Village op het gebied van duurzaamheid?
Kan ik de ruimte personaliseren of voorzien van branding?
Naar de FAQ

Een duurzaam event organiseren?

Wil je samen met ons een duurzaam event organiseren? Of wil je meer weten over ons duurzaamheidsbeleid? Neem dan contact op met Dominique om meer informatie te ontvangen.

Dominique
Sales
Informatie aanvragen