Summer school: een carrièreboost in de zomer

Veel opleidings- en trainingsinstituten doen het al jaren: de rustige zomerperiode benutten om extra cursussen en trainingen te geven. Het is de uitgelezen periode voor veel professionals om hun carrière een boost te geven door het volgen van een summer school. De laatste jaren zien we een trend ontstaan: veel bedrijfssectoren organiseren zelf een summer school om kennis te delen met hun medewerkers, klanten of andere stakeholders. In deze blog lees je waarom het ook voor jouw organisatie interessant kan zijn om een summer school te organiseren.

19 mei 2022

Summer school

Een summer school? Tell me more!

Een summer school is in principe niet veel meer dan een cursus of workshop die plaatsvindt in de zomer. De summer school past in de tijdsgeest van een leven lang leren samen met collega’s of andere professionals. Een summer school biedt collega’s de gelegenheid kennis en inspiratie op te doen in een rustige periode. Mensen hebben en maken in de zomerperiode simpelweg makkelijker de tijd om een cursus te volgen.

Een groot voordeel van een interne summer school is dat het de verbinding tussen collega’s en diverse organisatieonderdelen kan verstevigen. Medewerkers ontmoeten elkaar op een andere manier dan op de werkvloer en kunnen op deze manier kennis en ervaringen delen. Bovendien kan een summer school de uitgelezen kans zijn voor bepaalde medewerkers om zichzelf als professional te profileren door de cursus te geven aan andere collega’s.

Wanneer een summer school organiseren?

Het organiseren van een summer school heeft, zoals iedere bijeenkomst dat heeft, een doelgroep en een doel. Van een taalcursus voor expats tot interne trainingen voor medewerkers en van een bijspijkerklas voor studenten tot uitdagende programma’s voor professionals. Werk jij in een groot bedrijf waar werknemers tijdens de zomer een relatief rustige periode hebben én wil jij je medewerkers in staat stellen kennis op te doen? Dan is dit een uitstekende mogelijkheid om een summer school te organiseren.

Door het aanbieden van verschillende cursussen, kunnen medewerkers niet alleen kennis op doen, maar ook het bedrijf en de collega’s ontmoeten. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld een summer school organiseren om aankomende stagiairs of werknemers alvast kennis te laten maken met de praktijk. Zo fungeert de summer school als een soort introductie of kick-off. Werk jij in een organisatie waar stakeholders een belangrijk organisatieonderdeel zijn? Denk dan eens aan een summer school voor je opdrachtgevers. Het is niet alleen waardevol om kennis bij te spijkeren mét klanten, maar het is ook weer even dat persoonlijke contactmoment wat anno 2022 erg belangrijk is!

Wil jij professionals iets bijspijkeren over de laatste ontwikkelingen van jouw vakgebied? Of wil jij jouw medewerkers de mogelijkheid bieden om hun kennis te delen? Begin dan nu al met het vormgeven van de summer school, because summer is coming. Laat die inschrijvingen maar komen!

Heb je hulp nodig bij het organiseren van een summer school? Onze accountmanagers denken graag met je mee. Stuur een mail naar info@green-village.nl.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Is parkeren bij Green Village gratis?
Wat zijn de mogelijkheden buiten in de tuin?
Is Green Village goed te bereiken met de auto?
Wat is de maximale capaciteit voor een congres?
Naar de FAQ

Contact

Wil je weten wat wij als locatie voor jouw event kunnen betekenen? Neem dan contact op met Yentl.

Yentl
Sales
Neem contact op met Yentl