Hippe hapjes en sapjes voor een congrestival

De afgelopen jaren zagen we een flinke groei in de ‘festivalisering’ van zakelijke evenementen. Dit komt onder andere door de toetreding van een totaal nieuwe generatie (Z) op de arbeidsmarkt en hun veranderende behoeften. Zo wil deze generatie ondergedompeld worden in een volledige beleving. Om deze generatie te blijven boeien, zul je dus een experience moeten bieden op jouw evenement. Het draait bij het bezoeken van een congres dus niet alleen meer om welke sprekers aanwezig zijn, maar gasten hechten net zoveel waarde aan de culinaire invulling en hoe deze eruit ziet. In deze blog geven we je een aantal ideeën voor hippe hapjes en sapjes voor jouw congrestival. 

23 juli 2022

congrestival

Foodtrucks

Food truck

Zoals we al vertelden, gaat de beleving een nog grotere rol spelen in 2019. Gasten willen zien hoe een gerecht is samengesteld en hoe het bereid wordt. Wijzelf willen ook graag de interactie met de gasten aangaan. Niets is leuker dan tijdens evenementen de laatste hand te leggen aan de gerechten terwijl de gasten erbij staan. Zo kun je direct uitleg geven over het gerechten wordt het meer dan alleen eten.

Hoe wij de interactie het liefst opzoeken? Met een foodtruck natuurlijk! Het bijkomende voordeel van een foodtruck is ook nog dat je alle soorten gerechten kunt uitserveren. Van mini risotto met zalm tot aan verse sapjes waarbij de gasten zelf de ingrediënten kunnen kiezen en zo hun smoothie kunnen samenstellen.

Instagram-waardige gin-tonic

Gin-tonic

Wie dacht dat de gin-tonic hype voorbij was, heeft het fout. De gin-tonic wordt al honderden jaren gedronken en ieder jaar wordt het weer in een nieuw jasje gegoten.

Nu leven we in een wereld waarbij we steeds meer geven om beelden en foto’s van cocktails niet van Instagram weg te denken zijn. De look van een cocktail is dus steeds belangrijker voor gasten. Zo kun je een gin-tonic op honderden manieren mixen: met rood fruit en vlierbloesem, een kaneelstokje met sinaasappel, komkommer en peper, rozemarijn en zeezout of verfrissende munt en citroen. Een Instagram-waardige-look kun je natuurlijk ook creëren met andere soorten (alcoholvrije) cocktails.

Stikstof surprise

Hippe hapjes en sapjes

Ben je op zoek naar een “gezonde” snack voor je gasten? Dan is een stikstof surprise wellicht een leuk idee. À la minute kunnen de gasten hun eigen ijsje maken in vloeistof dat -196 °C is. Je prikt met een stokje vers fruit en dompelt dit onder in verschillende dips als chocolade of karamel. Vervolgens doop je het geheel voor enkele seconden in de stikstof, waardoor je een mini fruitijsje krijgt. Leuk om te doen en lekker om op te eten!

Fancy vega(n)

Hippe hapjes en sapjes

Liever geen vlees, vis of andere dierlijke producten serveren? Denk dan bijvoorbeeld aan een vega of vegan walking dinner. Daarmee kunnen jouw gasten zelf kiezen tussen talloze vega of vegan opties. Van kleurrijke bao buns met pulled jackfruit tot carpaccio van gele biet, plantaardige hapjes zijn helemaal hot!

Tonijnlolly

Tonijnlolly

Naast iets zoets, is iets hartigs ook altijd lekker. Hoe origineel is deze tonijnlolly? Het smaakt niet alleen overheerlijk maar het ziet er ook nog eens superfancy uit. Je kunt ook kiezen voor een zalm variant met limoenkaviaar en een toefje wasabimayonaise. Om het helemaal af te maken kun je ook een vegetarische variant serveren.

Pull the wall

Pull the wall

De dag of avond is ten einde en het is tijd om te gaan. Geef de gasten iets lekkers mee voor onderweg. Vaak weten de gasten dat een puntzak friet het laatste hapje van de avond is. Een mooie bijkomstigheid, want zo is er een duidelijk einde aan de dag. Liever een snack dan een zakje friet? Een echte beleving creëer je met de Pull the wall. Hoe leuk is het om zelf je snack uit de muur te trekken? 

Inspiratie & tips

Meer inspiratie en tips

Dieetwensen en Dominique’s favoriete momenten

Dieetwensen en Dominique’s favoriete momenten

Nieuws over Green Village 26 juni 2024
We hebben de zomer in onze bol

We hebben de zomer in onze bol

Nieuws over Green Village 18 juni 2024
Uniek kijkje achter de schermen in juni

Uniek kijkje achter de schermen in juni

Nieuws over Green Village 10 juni 2024

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Is parkeren bij Green Village gratis?
Wat zijn de mogelijkheden buiten in de tuin?
Is Green Village gemakkelijk te bereiken met het OV?
Wat is de maximale capaciteit voor een congres?
Naar de FAQ

Contact

Wil je weten wat wij als locatie voor jouw event kunnen betekenen? Neem dan contact op met Dominique.

Dominique
Sales
Neem contact op