De basisbeginselen van Skype voor Bedrijven

Skype voor Bedrijven is, net zoals Teams, een van de producten van Microsoft 365. Met Skype voor Bedrijven kun je vergaderen via beeld, geluid en chatten. Skype voor Bedrijven is vaak onderdeel van het Microsoft 365 pakket, maar kent verschillende abonnementen afhankelijk van de licentie. Wanneer je beschikt over een Skype voor Bedrijven account kun je online vergaderingen hosten tot maximaal 250 deelnemers. Daarnaast beschikt Skype voor Bedrijven over een extra functionaliteit die je in staat stelt om een ‘vergadering’ te plannen met een online publiek van maximaal 10.000 gasten. Deze functionaliteit heet Skype Meeting Broadcast en is afhankelijk van de gekozen licentie.

17 november 2020

skype voor bedrijven

In dit artikel behandelen wij in ieder geval de basisbeginselen van Skype voor Bedrijven waarmee je direct aan de slag kunt. Op de website van Microsoft staan overigens nog veel meer support onderwerpen en antwoorden op veel gestelde vragen en problemen. Ook bieden ze op hun website verschillende gratis videotrainingen aan waarmee je gemakkelijk op weg geholpen wordt.

Skype downloaden en installeren

Skype voor Bedrijven is een product van Microsoft waarmee bedrijven met elkaar en de wereld in contact kunnen blijven. De functionaliteiten zijn bij Skype voor Bedrijven net iets anders dan voor de normale Skype. Skype voor Bedrijven is op iedere computer te installeren als applicatie. Hoe je dit doet, is te lezen op deze pagina.

Geluid, microfoon en video instellen en testen

Voordat jouw meeting begint, is het verstandig om vooraf het geluid, de microfoon en jouw beeld te testen. Tijdens het testen kun je eventueel ook nog instellingen wijzigen. Op deze pagina kun je lezen hoe je jouw instellingen test en wat je kunt instellen.

Externe camera of audioapparaten instellen

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een externe camera of externe audioapparaten. Dit is eenvoudig in te stellen wanneer je de handleiding volgt.

Een vergadering plannen via Skype voor Bedrijven

Je plant het makkelijkst een vergadering in Skype voor Bedrijven via jouw eigen Outlook agenda. Hoe je dit precies doet via een Windows of Mac computer, lees je op deze pagina. Het is ook mogelijk om via een webpagina een vergadering in te plannen.

Deelnemers uitnodigen voor een vergadering

Tijdens het plannen van een vergadering kun je al deelnemers uitnodigen. Zij ontvangen dan automatisch een bericht over de online vergadering. Wil je nieuwe deelnemers uitnodigen voor een bestaande vergadering? Dat kan uiteraard ook. Op deze pagina lees je alles dat je moet weten over het uitnodigen van deelnemers.

Instellingen van deelnemers wijzigen

De standaardopties van Skype voor Bedrijven zijn geschikt voor kleine en informele vergaderingen met collega’s. Wanneer de groep deelnemers bestaat uit meer dan 10 deelnemers, is het verstandig om de instellingen aan te passen. Dit kun je gemakkelijk op deze pagina doen.

Deelnemen aan een vergadering

Wat je precies moet doen om deel te nemen aan een Skype voor bedrijven vergadering wordt op deze pagina uitgelegd. Zo is te lezen hoe je kunt deelnemen via de computer, een webbrowser of hoe je kunt inbellen.

Je scherm delen tijdens een vergadering

Tijdens een vergadering in Skype voor Bedrijven kun je jouw scherm delen met de deelnemers. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je een actielijst wilt bespreken of een PowerPoint presentatie wilt tonen. Hoe je dit doet, lees je op deze pagina.

Een vergadering opnemen

Het is mogelijk om een vergadering op te nemen en de bestanden hiervan veilig op de slaan op je eigen computer. Vervolgens ben je in staat om deze opname te delen met anderen.

Problemen met het geluid, microfoon of beeld oplossen

Je kunt via een handige hulpmodule problemen met geluid, microfoon en beeld oplossen die je tijdens een vergadering ervaart.

Een Skype Meeting Broadcast starten

Zoals eerder gezegd, beschikt Skype voor Bedrijven over een functionaliteit waarmee je een vergadering of gebeurtenis kunt plannen, opzetten en uitzenden naar een online publiek van maximaal 10.000 gasten. Meer informatie over deze functionaliteit, is te lezen op deze pagina.

Wil je meer van dit soort nieuws ontvangen?

Meld je aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tips voor je volgende business bijeenkomst.

    Meerdere opties mogelijk

Inspiratie & tips

Meer inspiratie en tips

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Is parkeren bij Green Village gratis?
Is er een plattegrond van de locatie?
Beschikt de locatie of ruimte over een inrichting?
Kan er rekening gehouden worden met dieetwensen of allergieën?
Naar de FAQ

Contact

Wil je weten wat wij als locatie voor jouw meeting kunnen betekenen? Neem dan contact op met Yentl.

Yentl
Sales
Neem contact op