5 redenen waarom online een fysiek evenement versterkt

Na alle kennis en learnings van het afgelopen evenementenjaar, kunnen we wel stellen dat online veel kansen biedt. Inmiddels richten we ons op het organiseren van fysieke events in een hybride vorm. Als het aan ons ligt, blijft het online aspect namelijk bestaan. In deze blog geven we je vijf redenen waarom en hoe online een fysiek evenement kan versterken.

18 november 2021

online evenement

Reden 1: plaats- en tijdsonafhankelijk

Wanneer je jouw live event naar een online omgeving streamt, maak je het evenement toegankelijk voor mensen die niet op locatie aanwezig kunnen zijn. Iedere potentiele deelnemer kan zelf het besluit nemen om fysiek aanwezig te zijn of om het event vanuit een eigen omgeving bij te wonen. Goodbye met de no show! Doordat je al jouw sessies streamt is er ineens een flinke dosis aan content beschikbaar die na afloop ook nog on demand gekeken kan worden. Zo maak je het bijwonen van jouw evenement niet alleen plaatsonafhankelijk maar ook tijdsonafhankelijk!

Reden 2: groter bereik

We weten allemaal dat social media een groot bereik heeft. Zodra jij weet waar jouw doelgroep zich bevindt, kun je met een gerichte social media campagne potentiele bezoekers bereiken. Promoot met het feit dat jouw evenement zowel fysiek als online bij te wonen is en het aantal deelnemers zal geheid toenemen. Jouw event wordt namelijk een stuk toegankelijker door het ook online aan te bieden. Dat onderstreept onze opdrachtgever Brenda van de NDD eveneens in een interview. Zij organiseerde weliswaar een volledige online editie van hun congres, maar zij zagen door de toevoeging van online wel een stijging in het aantal deelnemers met maar liefst zestig procent.

Reden 3: bredere interactiemogelijkheden

Geen interactie mogelijk tussen de online en fysieke deelnemers tijdens jouw event? Echt wel! Jouw online en offline gasten kun je bijvoorbeeld met elkaar laten interacteren via een WebApp. Dit is een methode die zich uitstekend leent voor hybride evenementen. De WebApp is een omgeving op een webpagina waar het programma van de bezoeker staat en waarin poll-vragen worden gesteld. De fysieke deelnemers beantwoorden de vragen via hun telefoon en de online deelnemers idem dito. Alle reacties worden verzameld en direct behandeld. Een gouden combinatie, niet waar?

Reden 4: kostenbesparend

Ben jij een grote multinational die jaarlijks alle medewerkers bijeen laat komen? Dan kan de toevoeging van online ook kostenbesparend werken. Waarin er voorheen gekozen werd voor het laten invliegen van collega’s of het hosten van verschillende events, kun je met een hybride event één centrale bijeenkomst organiseren. Deze bijeenkomst stream je naar kleinere lokale events. Of je maakt gebruik van een online platform waar alle sessies live te bekijken zijn en deelnemers onderling contact kunnen leggen met elkaar.

Reden 5: extra verdienmodellen

Omarm nieuwe verdienmodellen. Doordat online het bereik oneindig is, kun je jouw entreeprijzen verlagen of meerdere smaken toevoegen. Wil een deelnemer slechts twee sessies volgen? Dan betaalt deze minder dan iemand die alle sessies volgt. Zo houd je de drempel om deel te nemen laag.

Ook biedt online meer mogelijkheden voor sponsoren. Waar gasten de beursvloer live kunnen bezoeken, kunnen er online 1-op-1 sessies gehost worden. Hierbij is een goede tijdsplanning key, maar dan heb je wel optimaal contact met de bezoekers van de beurs. Of deze nu offline of online aanwezig zijn. Ook kun je denken aan een kort blok met commercials die tussen de sessies door worden getoond op de livestream of in het online platform dat je gebruikt. Deze commercials fungeren dan als een extra podium voor sponsoren.

Genoeg redenen dus waarom online een fysiek evenement versterkt.

Dit artikel verscheen eerder op nbccongrescentrum.nl

Inspiratie & tips

Meer inspiratie en tips

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over onze locatie of dienstverlening? We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen verzameld in onze FAQ.

Is parkeren bij Green Village gratis?
Is er een plattegrond van de locatie?
Beschikt de locatie of ruimte over een inrichting?
Kan er rekening gehouden worden met dieetwensen of allergieën?
Naar de FAQ

Contact

Wil je weten wat wij als locatie voor jouw event kunnen betekenen? Neem dan contact op met Yentl.

Yentl
Sales
Neem contact op