Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
Zo vind je de beste DJ voor jullie bruiloft

Zo vind je de beste DJ voor jullie bruiloft

Meezingmuziek, keiharde discoknallers, een potje raven of zwijmelmuziek. Wat voor een muziek willen jullie draaien op de bruiloft? Iedereen heeft zijn of haar voorkeur voor een bepaalde muziekstijl. Om jullie te helpen met het kiezen van de juiste DJ hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

Boek een bruiloft DJ

De DJ van jullie favoriete club voor de bruiloft? Hoe gaaf het ook klinkt, het is niet het meest slimme idee. Een club DJ draait namelijk heel anders dan een bruiloft DJ. Het is een totaal andere manier van entertainen. Waar een bruiloft DJ gewend is om in een intieme setting muziek te draaien, moet een club DJ een hele andere sfeer neerzetten voor een groter aantal gasten. Ieder type DJ heeft zijn eigen specialiteiten. Daarom is tip één voor het vinden van de juiste DJ, om te zoeken naar een bruiloft DJ.

Een allround diskjockey

Zijn jullie fan van ruige heavy metal? Dan moet je dat zeker draaien op jullie bruiloft, het is ten slotte jullie dag. Maar je moet ook even denken aan jullie opa’s en oma’s die bij het horen van Frank Sinatra wél uit hun stoel komen om een klein dansje te wagen. Je wil ten slotte niet dat de gasten jullie trouwfeest eerder verlaten omdat ze de muziek niet meer aan kunnen horen.

De klik met de DJ

Zorg ervoor dat de DJ een klik heeft met jullie en de gasten. Naast enkel plaatjes afspelen is het ook leuk als de DJ echt het publiek kan entertainen en er een zichtbare klik is. Om erachter te komen of dit het geval is, kun je om een kennismakingsgesprek vragen met de DJ zelf. Je kunt een paar vragen stellen over zijn of haar ervaring, welke muziek hij of zij zelf luistert, hoe hij of zij met verzoeknummers omgaat en of een microfoon benodigd is. Met de antwoorden kom je erachter of jullie wel of niet op één lijn zitten.

Met of zonder live muzikant

Een DJ met een live muzikant zorgt voor een extra dimensie tijdens het optreden. Met een artiest is er vaak meer interactie met het publiek en veel nummers krijgen een leuke twist. Hebben jullie een favoriet instrument? Dan kun je hier specifiek naar op zoek gaan. Van drummer tot violist en saxofonist tot zangeres. Een voordeel is dat bijna ieder instrument gecombineerd kan worden met een DJ.

Geef je wensen door

Als je eenmaal de DJ voor jullie bruiloft hebt gekozen, mag je hem of haar best wat inspiratie geven. Dit kun je doen door vooraf een kleine Spotify lijst te delen. Onthoud wel dat hij of zij degene is die er een spetterend feest van gaat maken. Jullie mogen de DJ ook best laten weten wat er absoluut niet gedraaid mag worden op jullie bruiloft omdat het jullie smaak niet is.

Recensies en klantervaringen helpen je altijd op weg bij het zoeken naar de perfecte DJ. Daarnaast kan de trouwlocatie jullie altijd helpen. Zij hebben vaak goede contacten die niet alleen goed draaien op bruiloften, maar welke ook past bij het interieur en de sfeer van de locatie.