Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw business bijeenkomst of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
Summer school: een carrièreboost in de zomer

Summer school: een carrièreboost in de zomer

Veel opleidings- en trainingsinstituten doen het al jaren: de rustige zomerperiode benutten om extra cursussen en trainingen te geven. Het is de uitgelezen periode voor veel professionals om hun carrière een boost te geven door het volgen van een summer school. De laatste jaren zien we een trend ontstaan: veel bedrijfssectoren organiseren zelf een summer school om kennis te delen met hun medewerkers, klanten of andere stakeholders. In deze blog lees je waarom het ook voor jouw organisatie interessant kan zijn om een summer school te organiseren.

Een summer school? Tell me more!

Een summer school is in principe niet veel meer dan een cursus of workshop die plaatsvindt in de zomer. De summer school past in de tijdsgeest van een leven lang leren samen met collega’s of andere professionals. Een summer school biedt collega’s de gelegenheid kennis en inspiratie op te doen in een rustige periode. Mensen hebben en maken in de zomerperiode simpelweg makkelijker de tijd om een cursus te volgen.

Een groot voordeel van een interne summer school is dat het de verbinding tussen collega’s en diverse organisatieonderdelen kan verstevigen. Medewerkers ontmoeten elkaar op een andere manier dan op de werkvloer en kunnen op deze manier kennis en ervaringen delen. Bovendien kan een summer school de uitgelezen kans zijn voor bepaalde medewerkers om zichzelf als professional te profileren door de cursus te geven aan andere collega’s.

Wanneer een summer school organiseren?

Het organiseren van een summer school heeft, zoals iedere bijeenkomst dat heeft, een doelgroep en een doel. Van een taalcursus voor expats tot interne trainingen voor medewerkers en van een bijspijkerklas voor studenten tot uitdagende programma’s voor professionals. Werk jij in een groot bedrijf waar werknemers tijdens de zomer een relatief rustige periode hebben én wil jij je medewerkers in staat stellen kennis op te doen? Dan is dit een uitstekende mogelijkheid om een summer school te organiseren.

Door het aanbieden van verschillende cursussen, kunnen medewerkers niet alleen kennis op doen, maar ook het bedrijf en de collega’s ontmoeten. Als bedrijf kun je bijvoorbeeld een summer school organiseren om aankomende stagiairs of werknemers alvast kennis te laten maken met de praktijk. Zo fungeert de summer school als een soort introductie of kick-off. Werk jij in een organisatie waar stakeholders een belangrijk organisatieonderdeel zijn? Denk dan eens aan een summer school voor je opdrachtgevers. Het is niet alleen waardevol om kennis bij te spijkeren mét klanten, maar het is ook weer even dat persoonlijke contactmoment wat anno 2022 erg belangrijk is!

Wil jij professionals iets bijspijkeren over de laatste ontwikkelingen van jouw vakgebied? Of wil jij jouw medewerkers de mogelijkheid bieden om hun kennis te delen? Begin dan nu al met het vormgeven van de summer school, because summer is coming. Laat die inschrijvingen maar komen!

Heb je hulp nodig bij het organiseren van een summer school? Onze accountmanagers denken graag met je mee. Stuur een mail naar info@green-village.nl.