Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
Hoe kies je een trouwambtenaar

Hoe kies je een trouwambtenaar

Ook al hebben jullie alles tot in de puntjes geregeld: het kan altijd gebeuren dat er iets buiten de planning om helemaal misgaat. De ceremonie bijvoorbeeld, waarbij de trouwambtenaar er een potje van maakt. En dat is natuurlijk het laatste wat je wil. Door wie jullie getrouwd willen worden, mag je als bruidspaar zelf bepalen. Maar wat is het verschil eigenlijk tussen de verschillende trouwambtenaren en hoe weet je of je wel de goede keuze maakt?

De soorten trouwambtenaren

Een trouwambtenaar kiezen. Het is een hele opgave, want wie gaat jullie liefdesverhaal op een bijzondere manier overbrengen? Hieronder schetsen we vier situaties van trouwambtenaren die je absoluut niet wilt.

De chaotische trouwambtenaar
Het zal jullie maar overkomen: de trouwambtenaar staat op een andere plek dan jullie vooraf met elkaar hebben besproken. De dag begint dus al chaotisch, maar gelukkig springt de trouwambtenaar direct in de auto en kan hij of zij nog op tijd zijn voor jullie huwelijksvoltrekking. De ceremonie is begonnen maar het lijkt wel of de trouwambtenaar in een totaal andere wereld is. Er worden verschillende teksten door elkaar gehaald en de trouwambtenaar ratelt als een idioot overal doorheen.

De ongemakkelijke trouwambtenaar
De trouwambtenaar leek zo zelfverzekerd, maar hoe meer mensen de trouwzaal binnen komen, hoe verlegener hij wordt. Uh, dit hadden we niet verwacht? Al slissend en met een zenuwachtig tikje in zijn gezicht, begint hij met de opening van de ceremonie. De trouwambtenaar komt nogal sukkelig over op dit moment en dat is niet hoe jullie het vooraf hadden bedacht. Er ontstaat een rare vibe bij de gasten in de trouwzaal. Zo’n geen geboren spreker en sukkelige trouwambtenaar hadden we niet verwacht…

De ongeïnteresseerde trouwambtenaar
Het moment dat de trouwambtenaar een liefdesverhaal vertelt waar jullie jezelf helemaal niet in herkennen. Er gaat direct van alles door je heen. Alsof het niet nog erger kan, zegt hij nou Lia tegen je schoonmoeder in plaats van Ria? En dan leest hij ook nog eens alles van zijn papiertje.

De veel te populaire trouwambtenaar
Een leuke, vlotte babbel welke omslaat in een heus flirtfestijn. Is de trouwambtenaar nu serieus aan het flirten met het vrijgezelle schoonzusje? Naast veel te veel knipogen, gooit de trouwambtenaar veel te hippe woorden in het verhaal die totaal niet bij jullie passen. ‘En HUTS daar staan jullie dan: twee kekke lovebirds.’ Hoe noem je ons?

 

De perfecte trouwambtenaar

Natuurlijk zijn dit allemaal horrorverhalen en kan het ook wél helemaal goed gaan. Een trouwambtenaar die met gemak en veel charme een oprecht en persoonlijk verhaal vertelt. Wat hij of zij op een grappige, af en toe emotionele, maar bovenal op een natuurlijke manier doet.

Je kunt dus zelf voor een trouwambtenaar kiezen en daarin heb je verschillende ‘soorten’:

  • Een trouwambtenaar uit jullie gemeente. Dit is een trouwambtenaar die in dienst van de gemeente is.
  • Een zelfstandig trouwambtenaar (BABS). Dit zijn mensen die hun werk hebben gemaakt van huwelijken voltrekken. Er zijn in Nederland daarnaast ook een aantal bekende Nederlanders die trouwambtenaar zijn. Van cabaretier tot acteur of zanger(es).
  • Wil je het nog specialer of persoonlijker maken? Dan kun je je laten trouwen door een vriend of vriendin. Hij of zij kan zich namelijk voor één dag laten omscholen tot BABS. Kies je voor iemand uit je omgeving, denk dan goed na wie je deze taak toebedeelt en of men ook in staat is om deze perfect uit te voeren. Het is tenslotte het moment waarop jullie trouw, liefde en zorgzaamheid voor elkaar beloven en dat moet natuurlijk wel perfect gaan.

 

Wat vertelt een trouwambtenaar?

Iedereen wil natuurlijk een persoonlijk verhaal tijdens de ceremonie. Een goede trouwambtenaar heeft veel ervaring met het voltrekken van ceremonies en leert jullie kennen door middel van gesprekken en het stellen van de juiste vragen en probeert zodoende jullie verhaal te vangen. Je geeft dus van tevoren niet exact aan wat de trouwambtenaar moet vertellen, maar deze zal jullie (liefdes)verhaal over brengen op jullie en de gasten. In de gesprekken voorafgaand kun je natuurlijk zaken belichten, maar laat je vooral ook verrassen tijdens de ceremonie.

Heb je gaandeweg de gesprekken een slecht onderbuikgevoel? Negeer dit gevoel dan vooral niet. Het is echt niet erg om op zoek te gaan naar een nieuwe trouwambtenaar. Het is jullie dag en daar hoort ook een goede trouwambtenaar bij waarvan je het gevoel hebt dat hij of zij bij jullie past qua persoonlijkheid.

 

Bij Green Village maakt het niet uit welk type trouwambtenaar je hebt. Wij zorgen hoe dan ook voor een onvergetelijke dag.