Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
Hoe kies je de perfecte trouwlocatie

Hoe kies je de perfecte trouwlocatie

Jullie gaan trouwen, gefeliciteerd! De start van het plannen van jullie bruiloft? Volgens velen begint het bij het kiezen van een trouwlocatie. Je hebt vast al een aantal punten voor ogen waar jullie trouwlocatie aan moet voldoen. Maar wat zijn nu daadwerkelijk de belangrijkste zaken die je op een rijtje moet hebben voor het kiezen van de perfecte trouwlocatie? Wij helpen je een eindje op weg.

De locatie van de trouwlocatie

Of je nu wil trouwen in je eigen woonplaats, in een ander gedeelte van Nederland of in het buitenland, de locatie dient in ieder geval gemakkelijk te bereiken zijn. Zorg dat je een locatie kiest die op verschillende manieren te bereiken is, rekening houdend met alle mogelijke vervoermiddelen. Zo kunnen je gasten zonder problemen de trouwlocatie bereiken. Vergeet ook niet de rolstoelvriendelijkheid van de locatie zelf voor de wat oudere gasten.

Meerdere locaties of een all-in trouwlocatie?

Wil je elkaar het ja-woord geven in het gemeentehuis of ben je juist op zoek naar een locatie die je exclusief kunt huren voor alle onderdelen van de bruiloft? Dit laatste kun je tegenwoordig bij veel locaties, want steeds vaker zien we officiële trouwlocaties. Bij zulke locaties kun je de hele dag verblijven, van de ceremonie tot aan de feestavond. Bedenk dus goed of jullie alles op één locatie willen laten plaatsvinden of dat jullie het ja-woord op een andere locatie aan elkaar willen geven.

Het aantal gasten

Als jullie het type trouwlocatie voor ogen hebben, is het noodzakelijk om een inschatting te maken van het aantal gasten dat je wil uitnodigen. Een kleiner aantal gasten in een te grote ruimte geeft natuurlijk niet direct een romantisch gevoel. Daarentegen is het ook niet prettig als er teveel mensen op een hoopje zitten. Het aantal gasten heeft in ieder geval invloed op de kosten dus breng dit van tevoren goed in kaart.

Exclusiviteit en openingstijden

Bedenk van tevoren hoeveel ruimtes de trouwlocatie moet hebben. Naast een ruimte voor de ceremonie, diner en receptie, heb je eventueel ook nog te maken met ruimtes voor de visagie en dergelijke. Het kan voor veel rust zorgen als de trouwlocatie exclusief gehuurd kan worden. Zo kan je letterlijk ieder hoekje en gaatje van de locatie gebruiken. Nog een groot voordeel van een exclusieve trouwlocatie: je kunt niet per ongeluk een ander bruidspaar tegen het lijf lopen. Wel zo leuk als jullie de enige zijn op jullie trouwdag.

Culinaire invulling

Regels betreft catering binnen de trouwbranche zijn er niet. De mogelijkheden zijn per locatie verschillend. Zo bestaan er locaties waar je je eigen catering kunt verzorgen, maar er zijn eveneens full service locaties. Het grote voordeel aan deze laatste vorm is dat je zelf nergens meer naar om hoeft te kijken. Heb jij een specifieke wens qua catering, kijk dan of de locatie hier mogelijkheden voor heeft en of je het anders kunt laten verzorgen op de locatie.

Aankleding, meubilair en benodigdheden

Naast alle grote zaken zijn er nog talloze onderdelen waar je een mening over hebt, maar waar een locatie je ook in kan adviseren. Welke opstellingen wil je bijvoorbeeld allemaal inzetten tijdens de grote dag? Denk bijvoorbeeld aan de trouwzaal, het diner, de ontvangst van de avondgasten en de danszaal. Breng je wensen in kaart en bekijk samen met de trouwlocatie welke opstelling het beste bij jullie past.
Naast de opstelling zijn er nog talloze andere onderdelen die de locatie voor je uit handen kan nemen. Denk bijvoorbeeld aan (het aansnijden van) de bruidstaart, activiteiten voor de kids en entertainment tijdens de feestavond. Ook de details als verschillend meubilair, aanrijdroute van de trouwauto en de cadeautafel zijn punten om over na te denken bij het zoeken naar de perfecte locatie. Neem de mate van service die een trouwlocatie jullie kan bieden ook mee in jullie overwegingen.

Hebben jullie een aantal trouwlocaties gevonden die aan (bijna) alle eisen voldoet? Plan dan een afspraak in om de locatie te bekijken of bezoek een open avond. Zo proef je pas echt de sfeer en kun je beoordelen of de match er is.