Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
Het plannen van een bruiloft; zo begin je

Het plannen van een bruiloft; zo begin je

Gefeliciteerd met jullie voorgenomen huwelijk. Het grote plannen is nu officieel begonnen! Wat trek je aan, wie wordt de fotograaf, op welke datum willen we trouwen, waar willen we trouwen? Allemaal zaken die geregeld moeten worden voor de grote dag. Er komt veel op jullie af, maar welke vraag heeft nu de prioriteit en waar moet je als eerste mee beginnen? In deze blog geven je een aantal handvaten voor de planning!

  1. Prik een trouwdatum

Trouwen op dezelfde datum als toen jullie verkering kregen? Elkaar het ja-woord geven op een datum waar een persoon met dwangneurose jaloers op is? Dan is de datum easy peasy en kun je direct op zoek gaan naar de perfecte trouwlocatie die deze datum beschikbaarheid heeft. Nog geen specifieke datum in gedachten? Bepaal dan eerst samen in welk seizoen jullie willen trouwen en kies daarop je locatie uit. Wordt het een winter-sprookjeshuwelijk of een zomerse dag op het strand?

  1. Bepaal je budget

Het budget van jullie bruiloft is superbelangrijk. Zonder dit vooraf bepaald te hebben, kun je niet gaan plannen. Bepaal samen hoeveel geld jullie waar aan willen uit gaan geven. In the end kost een bruiloft gewoon veel geld en zullen er dus keuzes gemaakt moeten worden.

  1. Kies een trouwlocatie

Misschien heb je al jaren een trouwlocatie op het oog, misschien ook niet. Je wil natuurlijk de perfecte locatie voor jullie trouwdag. Wil je midden in de stad trouwen of in de buitenlucht, tussen de dieren of in het buitenland? Het is allemaal mogelijk. Welke locatie je ook kiest, je moet ervoor zorgen dat het bij jullie past. Daarom is het heel normaal om langs verschillende locaties te gaan om het gevoel écht te ervaren.

  1. De gastenlijst samenstellen

De liefde vier je met zoveel mogelijk geliefden om je heen. Het is gebruikelijk om een tweedeling te maken tussen je daggasten en avondgasten. Overdag is vaak voor familieleden en belangrijke vrienden. Andere vrienden, collega’s en kennissen vallen onder de avondgasten en schuiven aan bij het diner of het feest. Wie je voor welk moment op de dag uitnodigt, ligt geheel aan jullie band en natuurlijk het budget. Het is wel belangrijk om alvast naar de gastenaantallen te kijken omdat de trouwlocatie hier naar zal vragen.

  1. Het bruidspersoneel

Zonder getuigen geen bruiloft. Het is een belangrijke taak waarvoor je twee van je beste vrienden of liefste familieleden kunt vragen. Bedenk dus ook al snel wie je deze eervolle taak zou willen geven. Daarnaast is het gebruikelijk dat je iemand vraagt om ceremoniemeester te zijn. Deze persoon kan optreden als contactpersoon naar jouw gasten, locatie, band en fotograaf.

  1. Maak alvast een plan voor de inhoud van je dag

De trouwdatum en locatie staan vast, het budget is bepaald en je hebt de gastenlijst samengesteld. Dan is het nu tijd om je druk te maken over de inhoud van de dag. Je hebt vast al een aantal ideeën over hoe je dag eruit moet gaan zien. Stel voor jezelf een planning op. Kom je er niet helemaal uit? Veel full service locaties kunnen je er een handje bij helpen. Zij weten namelijk als geen ander wat werkt en kunnen je bepaalde leveranciers aanraden.