Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw business bijeenkomst of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
Doelstellingen behaald? Organiseer een personeelsfeest en vier je successen!

Doelstellingen behaald? Organiseer een personeelsfeest en vier je successen!

2022 is hét jaar waarin je samen met collega’s vol energie aan de slag kon gaan met de doelstellingen van jouw organisatie. Met het najaar dat bijna voor de deur staat, is dit het ideale moment om daar eens op terug te blikken. Liggen jullie op koers om deze doelstellingen te behalen? Dan mag dat gevierd worden met een knallend personeelsfeest! We geven je drie redenen waarom het vieren van successen zo’n goed idee is.

Motiveren en creëren van goodwill

Gemotiveerde medewerkers staan voor een groter succes. Hoe je die gemotiveerde mensen krijgt? Door samen met hen stil te staan bij de behaalde doelstellingen. Je werknemers zetten dan meestal nét dat stapje extra om een succescultuur op te bouwen. Je versterkt hiermee de band tussen werknemer en de organisatie. Het ligt natuurlijk helemaal aan de grootte van je bedrijf, maar over het algemeen komen de werknemers niet vaak in contact met de directie en het bestuur. Een speech van de directie met de belangrijkste hoogtepunten en behaalde doelstellingen uit het afgelopen jaar, motiveert je medewerkers. Ben jij werkzaam in een wat kleinere organisatie? Dan is het personeelsfeest een uitgelezen kans om een informeel drankje te drinken met de directie en je medewerkers speciaal te laten voelen.

Teamspirit alom

Het is logisch dat je de meeste aansluiting vindt met de collega’s waar je het meest mee samenwerkt. Een personeelsfeest kan collega’s van verschillende afdelingen meer met elkaar in contact laten komen en met elkaar verbinden. Om dat te realiseren kun je een informeel programma volgen met ruimte voor teambuildingactiviteiten, waarin verschillende afdelingen samen activiteiten doen. Op deze manier worden dagelijkse patronen verbroken en leert men elkaar op een andere manier kennen. Een bedrijfsfeest kan dus de barrière tussen afdelingen verminderen. De samenwerking verloopt soepeler, je organisatie wordt er socialer van én je werkt ook nog eens een stuk efficiënter.

Gezelligheid kent geen tijd

Toch wel een van de leukste redenen voor het organiseren van een personeelsfeest is plezier. Het is belangrijk om even alles los te laten en te genieten van de gezelligheid om je heen. Een ontspannen sfeer met collega’s zorgt voor positieve en memorabele momenten en deze neem je weer mee de werkvloer op. Bedrijven waar medewerkers plezier hebben op het werk, voeren hun werkzaamheden beter uit en zijn gelukkiger. Het ziekteverzuim vermindert, de productiviteit stijgt en medewerkers veranderen in loyale werknemers die zelf actief op zoek gaan naar innovatie en groei.

Een personeelsfeest mag dan wel wat -tot veel- geld kosten, het komt je bedrijf zeker ten goede. De teamspirit verbetert en je hebt eens wat langer de tijd om met je collega’s te praten. Uiteraard wordt een bedrijfsfeest niet alleen georganiseerd om eens gezellig te kletsen met collega’s. De achterliggende gedachte is het wij-gevoel creëren. Na het feest kun je zo weer met hernieuwde kracht aan de slag.