Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
Feitjes over het huwelijksaanzoek

Feitjes over het huwelijksaanzoek

De meeste huwelijksaanzoeken worden gedaan in de maanden november en december, een gemiddelde huwelijksdag kost 25.446 euro en verloofde mensen zijn actiever op Facebook. Dit en meer feitjes over het huwelijksaanzoek!

Ben jij al ten huwelijk gevraagd? Zo ja, gefeliciteerd! Nog niet? Dan is er een grote kans dat die verloving er nog aan gaat komen. Althans, als we Facebook mogen geloven. Volgens een onderzoek, gebaseerd op ruim 2,6 miljoen Amerikaanse Facebookgebruikers, zijn november en december de populairste maanden om ten huwelijk gevraagd te worden. De feestdagen zijn natuurlijk mega romantisch; familie, lekker eten en gezelligheid. Daar past een huwelijksaanzoek perfect bij. Mocht je tijdens de kerstdagen nou niet zoveel geluk hebben, wacht dan gewoon nog even rustig af. Hoe cliché het ook is: 14 februari blijft nog wel in trek om je geliefde ten huwelijk te vragen.

Het huwelijksaanzoek, en nu?

De cijfers laten zien dat Amerikanen zich verloven op een gemiddelde leeftijd van 24 jaar. Best vroeg hè? Eenmaal verloofd neemt de spanning toe… Hoe bereid je je voor op die grote dag? Geen stress! De gemiddelde verlovingstijd is namelijk 14 maanden. Je hebt nog even dus. Die tijd kun je goed gebruiken, want op welke locatie wil je trouwen? Wie wordt de trouwfotograaf? Welke muziek gaat er gedraaid worden en hoe moet de trouwjurk er uitzien? Genoeg food for thought. Wist je trouwens dat de Amerikaanse vrouw gemiddeld 1.300 dollar uitgeeft aan haar bruidsjurk. Behoorlijk bedrag!

Een huwelijksdag om nooit meer te vergeten

Na alle huwelijksvoorbereidingen is het tijd voor de grote dag. Je bruiloft is een van de belangrijkste en duurste dagen van jullie leven. Uit het Amerikaanse onderzoek blijkt namelijk dat een gemiddelde bruiloft ongeveer $30.000 dollar kost. Omgerekend is dat 25.446 euro. Flink sparen dus! Met een beetje pech behoren jij en je toekomstige echtgenoot zelfs tot de 14 procent van de stellen die meer dan 40.000 dollar spenderen aan hun huwelijksdag, oftewel 34.075 euro. Je hoort wel vaker dat Amerikanen over de top zijn en dat blijkt maar weer uit deze trouwgegevens. Kijken we namelijk naar de gemiddelde uitgaven voor een bruiloft onder Nederlanders, dan komen we op een bedrag van 16.691 euro. Je kunt dus weer een klein beetje ademhalen als het aan de data van het Nationaal Trouwonderzoek ligt.

Verloofd? Verander je online status!

Het onderzoek laat niet alleen zien dat Amerikanen zich op relatief jonge leeftijd verloven, maar dat dit ook meteen bekend wordt gemaakt op Facebook. 2,6 miljoen Amerikaanse Facebookgebruikers veranderen dírect hun status op Facebook in verloofd. Daarnaast verandert ook het online gedrag van verloofden op Facebook. Vergeleken met mannen van 20 tot 30 zijn verloofde mannen veel actiever op Facebook. Zo versturen ze bijvoorbeeld 1,4 keer meer berichtjes. Ook vrouwen zijn na de verloving een stuk actiever op Facebook. Zo gebruiken vrouwen Facebook ook om meer te weten te komen over weddingplanners, bruidsjurken, beauty, fashion en trouwlocaties.

Al met al is een bruiloft een duur grapje en vergt het veel voorbereiding. Wacht jij nog in spanning af op dé vraag of ben jij al aan het aftellen naar de grote dag? Het team van Green Village staat natuurlijk graag voor je klaar om jouw bruiloft tot een onvergetelijke dag te maken.