Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
De perfecte tafelschikking samenstellen

De perfecte tafelschikking samenstellen

Hebben jullie al nagedacht over de plek waar de daggasten mogen plaatsnemen tijdens het diner? Kies je voor een aangewezen plaats of mogen de gasten zelf een tafel en zitplaats uitkiezen? Welke tafelschikking past het beste bij jullie? We helpen je graag op weg met wat tips.

Traditionele tafelschikking, of toch niet?

Het is een van de moeilijkste onderdelen van je bruiloft. Bepalen wie waar mag plaatsnemen. Traditioneel gezien zit het bruidspaar in het midden van de tafel en neemt de bruid links van de bruidegom plaats. De moeder van de bruid komt naast de bruidegom te zitten en de vader van de bruidegom naast de bruid. De overige ouders zitten aan de overkant van de tafel.
Wat volgens ons het meest belangrijk is? Dat jullie je prettig voelen bij de mensen waarmee je een tafel deelt.

Ben je meer van het informele of kies je voor een andere diner-vorm dan een uitgeserveerd diner? Dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de ruimte zo aan te kleden dat er geen vaste zitplaatsen zijn. Bij verschillende foodtrucks in de ruimte kunnen gasten allerlei diverse culinaire hoogstandjes verkrijgen en hier op een willekeurige plek van genieten. Wanneer een buffet of walking dinner je voorkeur heeft, heb je als voordeel dat een tafelschikking niet noodzakelijk is.

Wie zet je niet bij elkaar tijdens het diner

Zijn je ouders gescheiden en vind je het niet fijn dat ze bij elkaar aan een tafel zitten? Dan kun je elke ouder een eigen tafel geven met naaste familie. Net zoals je vrijgezelle vriendin, die zich niet prettig zal voelen met alleen maar stellen aan een tafel. Zitten er wat gecompliceerde relaties tussen de genodigden? Geef deze dan ook de ruimte om zich op hun gemak te voelen door hen niet aan één tafel te plaatsen voor het diner.

Maak je tafelschikking visueel

Begin op tijd met het maken van een schema. Neem als uitgangspunt een maand van tevoren, want het kan behoorlijk puzzelen zijn. Als je de basis hebt gelegd, kun je de laatste wijzigingen altijd nog doorvoeren. Wat kan helpen is om de gastenlijst in te delen in categorieën: jouw vrienden, de vrienden van je partner, jouw familie, de familie van je partner enzovoort.

Ben je visueel ingesteld? Teken de tafels op een groot vel papier en schrijf de namen op post-its. Zo kun je schuiven met de tafelschikking. Vraag overigens eerst de plattegrond van de ruimte op bij de locatie, zo is het direct te gebruiken.
Komen er veel kinderen op jullie bruiloft? Maak dan een aparte kindertafel. Je kunt er spelletjes en kleurplaten neerleggen en de kindergerechten makkelijk uitserveren. Zijn er maar een paar kinderen aanwezig? Zorg dan dat deze bij hun ouders aan een tafel geplaatst worden.

Tafelschikking bekend maken

Er zijn veel manieren om de tafelschikking bekend te maken aan de gasten. Je kunt bijvoorbeeld naambordjes ontwerpen neerzetten bij de gedekte tafel of de plattegrond op een krijtbord uittekenen en bij de deur plaatsen. Je kunt natuurlijk ook de kracht van herhaling toepassen en de plattegrond met naambordjes combineren.