Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
De juiste hapjes voor jullie builoft deel II

De juiste hapjes voor jullie builoft deel II

Het diner

Het diner is één van de meest bijzondere momenten tijdens de bruiloft. Jullie gaan culinair genieten van de eerste maaltijd als pasgetrouwd stel en dat samen met jullie dierbaren. Bij zo een bijzonder moment hoort een diner naar wens. In de vorige blog heeft chef-kok Robbert van alles verteld over de ontvangst en het toostmoment. In deze editie geeft hij je dé tips voor het samenstellen van het diner.

Het ideale plaatje

Na het geven van het ja-woord, nemen jullie in ontspannen sfeer de felicitaties in ontvangst. Het is tijd voor het maken van jullie trouwfoto’s, als pasgetrouwd koppel en met jullie gasten. Na de foto’s is het tijd voor het diner. Alle gasten nemen plaats aan een opgedekte tafel in onze Orangerie. Terwijl jullie van de culinaire hoogstandjes van het keukenteam genieten, worden er speeches gegeven door jullie dierbaren.

Wat is lekker om te serveren als diner?

Je moet je gasten vooral voorschotelen wat júllie lekker vinden. Het is tenslotte jullie dag. Chef-kok Robbert heeft een aantal tips als het om het serveren van het diner gaat.

Een driegangenkeuzemenu
Een keuzemenu waarbij de gasten tijdens het diner zelf van een menukaart kunnen kiezen wat ze willen eten, zal chef-kok Robbert nooit aanraden. Waarom niet? Omdat dit in kosten heel erg oploopt. Je moet namelijk met ieder scenario rekening houden. Dat betekent dat er van ieder gerecht hetzelfde in aantallen moet worden ingekocht als de hoeveelheid gasten. Je wil je gasten wel altijd kunnen serveren wat er op de kaart staat en wat ze kiezen. Heb je bijvoorbeeld twintig dinergasten, dan betekent dat je voor iedere gang alle gerechten moet inkopen. Zo zou je voor het hoofdgerecht twintig vis-, twintig vlees- én twintig vegetarische gerechten in huis moeten halen. Zoveel gerechten inkopen, terwijl er maar twintig gasten dineren, loopt natuurlijk aardig in de papieren. Daarnaast is voedselverspilling niet te voorkomen en als we bij Green Village ergens voorstander van zijn is het no waste.

Sit down dinner
Heeft een uitgeserveerd driegangendiner wel jullie voorkeur? Dan is een sit down dinner een goede optie. Je kunt dan op de RSVP-kaartjes vragen wat de wensen zijn qua eten. De gasten kunnen dan vooraf doorgeven of ze vis, vlees of vegetarisch willen voor de verschillende gangen. Zo voorkom je gegarandeerd voedselverspilling.

Shared dinner
Wil je toch graag dat je gasten keuze hebben uit verschillende soorten gerechten? Denk dan eens aan een shared dinner. Dit zijn meerdere kleinere gerechten die op tafel worden geserveerd om te delen. De gasten hebben dan toch de keuze tussen de verschillende gerechten, maar houd je voedselverspilling beperkt door van alle gerechtjes evenveel aan te bieden.

Walking dinner
Als je het helemaal op een andere manier wil doen, dan kunnen we een walking dinner zeker aanraden. Dit is een combinatie van het traditionele buffet en een shared dinner. Kleine, luxe gerechten worden in meerdere rondes voorgeschoteld. De gasten zijn vrij om te zitten of staan waar ze willen. Zo hoef je vooraf geen tafelschikking te maken en kan iedereen zelf kiezen wanneer ze waar gaan zitten. Scheelt jullie ook weer een discussie over de tafelschikking 😉

Diner tijdens bruiloft

Waar moet ik op letten?

Het is belangrijk om vooraf te checken of er gasten zijn met een dieetwens of allergie, zodat je dit tijdig kunt doorgeven aan de locatie. Of het nu halal is of glutenvrij, het keukenteam past de gerechten met liefde aan. We zorgen voor dezelfde insteek van de gerechten maar dan net even anders. We moeten het alleen wel weten van tevoren!

Een tip van chef-kok Robbert

“Hebben jullie een thema gekoppeld aan de bruiloft? Deze kun je doorvoeren in de stijl van het diner. Heb je bijvoorbeeld een Ibiza bruiloft in gedachte? Dan kunnen we live barbecueën met diverse vlees- en vissoorten. Of denken jullie aan een festival-stijl bruiloft? Hoe leuk is het dan om het diner ook in festival-stijl te serveren uit verschillende foodtrucks verspreid door de tuin.”

Live bbq bruiloft