Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
De juiste hapjes voor jullie bruiloft deel I

De juiste hapjes voor jullie bruiloft deel I

De ontvangst en het toostmoment

Jullie trouwerij: vaak nog maanden in het vooruitzicht. Alle tijd dus om de checklist voor het plannen van jullie bruiloft af te vinken. Eén van de belangrijkste punten op deze checklist? De culinaire invulling als je het ons vraagt. In deze blogserie vertellen we je daarom alle ins en outs over het kiezen van de juiste culinaire invulling voor jullie bruiloft zodat het jullie en de gasten aan niets ontbreekt. We trappen de serie af met de ontvangst en het toostmoment.

Het ideale plaatje

Terwijl jullie in de trouwauto richting de locatie rijden, hebben de gasten zich inmiddels verzameld bij de trouwlocatie. Een warm welkom met een kopje koffie, thee of fris volgt. Met een drankje in de hand staan de daggasten vol verwachting het bruidspaar op te wachten. Na jullie entree verplaatst iedereen zich naar de plek waar de ceremonie gaat plaatsvinden.

Na de ceremonie worden de bubbels ingeschonken en staat de bruidstaart klaar om aangesneden te worden. Een lekker glaasje prosecco of champagne in combinatie met een prachtige taart zorgt voor een ultiem toostmoment. Met een framboos in het glas of een plakje chorizo als finishing touch.

Waar moet ik op letten?

Voor het ontvangstmoment kun je ervoor kiezen om een hapje toe te voegen. Dit is echter afhankelijk van het tijdstip en de tijdsduur. Het zou namelijk zonde zijn als de gasten geen stukje taart lusten bij het toostmoment, omdat er bij het ontvangstmoment iets groots is geserveerd.

Het belangrijkste om op te letten bij het samenstellen van de culinaire invulling voor de ontvangst en het toostmoment is dus het moment op de dag en de tijdsduur. In de ochtend ligt een zoete lekkernij bij de ontvangst meer voor de hand terwijl je in de namiddag prima iets hartigs kunt serveren. Daarnaast kun je de grote van het hapje laten afhangen van de tijdsperiode die tussen de ontvangst en het volgende ‘eetmoment’ valt. Een vuistregel is om je gasten ieder uur te voorzien van iets lekkers. Dit kan zowel lunch, een snack of diner zijn. Kijk dus goed naar de tijd die jullie hebben gerekend tussen de ontvangst en het toostmoment.

Wat is lekker om te serveren tijdens de ontvangst?

Heb je besloten om bij de ontvangst de gasten niet alleen te verrassen met een drankje, maar ook met een hapje? Denk dan aan een hartige amuse zoals een tonijnlolly. Deze ‘lolly’ kan ook makkelijk in een vlees of vegetarische variant. Zo verras je daadwerkelijk al je gasten met een passend hapje. Komen je gasten al in de ochtend aan en wil je gaan voor iets zoets? Dan is een macaron of mini-muffin altijd lekker.

Hapjes op je bruiloft

Een bruidstaart, maar dan anders

Wil je een bruidstaart tijdens het toostmoment, maar niet zo’n traditionele? Denk dan eens aan jullie guilty pleasure op het gebied van food en creëer daar een taart van. Wat dacht je van een taart van sushi met een glaasje witte wijn, een stapel van pannenkoeken met jullie favoriete cocktail of een kaastoren met een glaasje port? Niks is te gek!

Een tip van chef-kok Robbert

“Maak water de hele dag door beschikbaar voor je gasten. Zo kunnen ze drinken pakken wanneer ze daar behoefte aan hebben. Je kunt voor een waterbar kiezen met verschillende kruiden en fruit in het water. Dan wordt water drinken voor je gasten direct ook een feestje.”

Waterbar op je bruiloft