Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
De juiste hapjes voor jullie bruiloft deel III

De juiste hapjes voor jullie bruiloft deel III

De feestavond

Chef-kok Robbert houdt wel van een uitdaging. En deze gaat hij, zoals je waarschijnlijk al verwacht, aan op culinair gebied. Zo luistert hij altijd naar de wensen van het bruidspaar om de juiste culinaire invulling te geven aan de trouwdag. In deze laatste editie van ‘de juiste hapjes voor jullie bruiloft’ geeft Robbert tips over de beste culinaire invulling van de feestavond.

Het ideale plaatje

Jullie hebben tot nu toe een superleuke dag en ontvangen alle mooie felicitaties van de gasten. Jullie genieten van een grandioos diner, terwijl het entertainment in de feestzaal aan het opbouwen is. Rond half negen arriveren de avondgasten in hun perfecte outfits en worden zij ontvangen in de feestzaal. Bij het inrichten van de zaal zorgen we ervoor dat er voldoende ruimte is voor het entertainment en om te dansen. Natuurlijk denken we ook aan de oudere gasten zodat zij kunnen zitten en bij het feest kunnen zijn.

Wat is lekker om te serveren tijdens de feestavond?

Na een paar uur feesten hebben je gasten wel zin in een lekker hapje. Iets wat het altijd goed doet volgens Robbert? Bruschetta spiezen met tapenades en chips met dips. Je kunt dit tijdens de bruiloft neerzetten op de tafels in de ruimte waar de gasten zelf het hapje vanaf kunnen pakken. Ben je meer een zoete kauw? Een passende optie hiervoor is een snoepbuffet. In buffet vorm worden allerlei soorten snoep, welke jullie zelf kunnen bepalen, uitgestald. Iedereen kan vervolgens een papierenzakje pakken en zijn eigen zakje snoep vullen. Deze optie is ook erg leuk om in te zetten als de gasten naar huis gaan. Als bedankje dat ze er waren of als lekkers voor onderweg.

Waar moet ik op letten?

Hoe leuk het ook is om je gasten met culinaire borrelhapjes te verrassen tijdens de feestavond, zo belangrijk is het toevoegen van de basis. We blijven allemaal Nederlanders en (bijna) iedere Nederlander verlangt bij het nuttigen van een biertje of glas wijn naar een Hollandse bitterbal. Of een andere gefrituurde mini snack. Zorg dus dat je naast de wat luxere hapjes ook het ouderwetse bittergarnituur laat serveren.

Tip van chef-kok Robbert

De avond komt ten einde en het is tijd om te gaan. Geef de gasten iets lekkers mee aan het einde van de avond. Denk bijvoorbeeld aan een puntzakje friet voor onderweg. De puntzak friet wordt vaak gezien als laatste hapje van de avond. De bruiloftsgasten weten bijna automatisch dat het zakje friet het einde van het feest betekent. Een mooie bijkomstigheid, want zo is er een duidelijk einde aan het feest. Wil je liever geen zak friet serveren, maar wel een snack? Dan zou je onze pull the wall kunnen inzetten. Zo kan iedereen zijn eigen snack ‘uit de muur trekken’.

Snack uit de muur tijdens bruiloft

Lees hier meer over de juiste culinaire invulling voor de ontvangst en het toostmoment en het diner op jullie bruiloft.