Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
De 9 trouwtrends van 2020

De 9 trouwtrends van 2020

Het nieuwe jaar staat voor de deur en misschien is 2020 wel het jaar dat jullie gaan trouwen. Of jullie nog moet beginnen met plannen, of al wat zaken op papier hebben staan: wij geven graag een dosis inspiratie om jullie dag onvergetelijk te maken. Voor alle koppels die elkaar in 2020 het jawoord geven, lichten wij 9 trouwtrends uit die jullie het komende jaar niet kunnen missen!

Trend 1: de duurzame en milieuvriendelijke bruiloft

Duurzaamheid speelt voor veel stellen een steeds grotere rol bij het organiseren van hun bruiloft. Jullie willen natuurlijk volop genieten, maar niet ten kosten van het milieu. Single use plastics maken plaats voor milieuvriendelijke alternatieven. Plastic confetti en ballonnen zien we in 2020 dus niet snel meer terug.

Ook op culinair vlak wordt deze trend doorgetrokken. Vega en vegan hapjes waren al in opmars en deze trend zet zich ook in 2020 voort. Daarnaast kiezen veel koppels ervoor om te werken met lokale leveranciers voor onder andere de bloemen en de  bruidstaart.

Trend 2: kunstzinnige taarten

Een bruidstaart is altijd al een groot kunstwerk geweest, maar in 2020 kunnen we taarten verwachten die zo een museum in kunnen. Een grote taarttrend voor dit jaar is het decoreren met beschilderingen. Van gedetailleerde handbeschilderingen tot abstracte penseelstreken. Deze trend biedt voor ieder bruidspaar wat wils.

Een totaal andere trend op het gebied van de bruidstaarten is de semi-naakte taart. Dat klinkt wellicht wat vreemd, maar het doet niet af van de smaak! Bij deze minimalistische stijl wordt er geen gebruik gemaakt van fondant om de taart te bedekken, maar wordt hij ‘naakt’ gelaten. Hierdoor zijn de verschillende lagen in de taart goed zichtbaar. Deze look wordt vaak gecombineerd met decoratieve bloemen of vers fruit.

Trend bruidstaarten

Trend 3: out of the box bruidsboeket

2020 is het jaar waarin het bruidsboeket meer gaat shinen, maar niet per se met bloemen erin. Planten zijn superhip en we zien ze steeds meer verwerkt in boeketten. Denk aan het toevoegen van verschillende bladsoorten, zoals de monstera, eucalyptus of olijf. Maar ook vetplantjes maken hun debuut in de bruidsboeketten. Dat is even wat anders dan een wit- of pastelkleurig bruidsboeket.

Trend 4: less is more

Sinds het huwelijk van Meghan Markle gaan bruiden massaal voor de minimalistische look. De styling van de jurk, haar en make-up wordt allemaal gedaan met de gedachte less is more. In 2020 zet deze trend zich voort, maar breidt deze ook uit. Niet alleen de styling van de bruid, maar ook die van de gehele bruiloft wordt geïnspireerd door minimalisme. Denk hierbij aan de semi-naakte taart of kleine en persoonlijke tafelstukken. Uitbundige huwelijksbogen en grote tafelstukken zul je in 2020 een stuk minder zien.

Trend 5: dierenboel

Dieren, ze maken steeds vaker een verschijning op bruiloften. Een geliefd huisdier krijgt een speciale rol in de bruiloft en boerderijdieren worden ingehuurd voor unieke trouwfoto’s. Dierenliefhebbers vinden steeds vaker creatieve manieren om dieren een rol te geven in hun bruiloft. Dus wat dacht je van jouw lieve hondje als ringdrager of alpaca’s om mee te wandelen? In 2020 kijken we er niet gek van op.

Trend 6: festival vibes

Gaan jullie trouwen in de zomer? Doe dit dan in feestelijke sferen en vier je bruiloft festival style. Geen sit-down dinner of buffet, maar wat dacht je van foodtrucks terwijl de gasten allerlei spelletjes kunnen spelen. Bruidsparen wijken steeds vaker af van klassieke bruiloften en kiezen voor een vrijere, festival invulling. Jullie bruiloft wordt een groot feest. Niet alleen voor jullie, maar natuurlijk ook voor de gasten.

Trend 7: verrassende catering

2020 is het jaar om uit je comfortzone te stappen en te kiezen voor verrassende en unieke catering. Het standaard bittergarnituur is niet meer van deze tijd. Geef de culinaire invulling een persoonlijke touch en kies voor gerechten en hapjes die jullie graag eten of waar jullie mooie herinneringen aan hebben. Deze trend heeft overigens veel raakvlakken met de eerste trend van een duurzame bruiloft. Een bieterbal of een broodje ‘pulled jackfruit’ zijn verrassende vegan alternatieven voor het ouderwetse bittergarnituur.

Een andere trend op cateringgebied zijn de fruitwaters. Grote weckpotten gevuld met water en allerlei soorten fruit en kruiden. Mooi om te zien, lekker én gezond. Bied de gasten een feestelijker alternatief dan gewoon water en creëer een mooi beeld op de tafels.

Trend verrassende culinaire invulling

Trend 8: activiteiten voor gasten

Op jullie bruiloft draait de dag natuurlijk om jullie, maar je wilt ook dat jullie gasten het naar hun zin hebben. Daarom wordt het steeds populairder om leuke activiteiten te bieden voor je gasten. Bij lekker weer zijn er eindeloos veel mogelijkheden voor activiteiten buiten. Denk bijvoorbeeld aan spellen, zoals jeu de boules, knuffelen met boerderijdieren of cocktails maken.

Trouwen jullie in de herfst of de winter? Dan zijn er natuurlijk genoeg activiteiten die de gasten binnen kunnen doen. Wat dacht je van karaoke of een pokertafel. Meer over entertainment voor je gasten lees je deze blog!

Trend activiteiten voor bruiloft gasten

Trend 9: leg de dag vast in tekeningen

Een fotograaf kan tegenwoordig echt niet meer ontbreken op jouw bruiloft. In 2020 laten we het hier echter niet bij. We gaan komend jaar veel live tekenaars tegenkomen op bruiloften die de dag met potlood of pen gaan vastleggen. Huur bijvoorbeeld een karikaturist in om grappige portretten te maken van jullie en de gasten. Zo kun je de gasten ook nog eens een mooie herinnering mee naar huis geven.