Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw business bijeenkomst of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Onze chef-koks gaan geen enkele uitdaging uit de weg

Rookworst speciaal

Met een crumble van kikkererwten en krokante Parmezaanse kaasschotsen. Dit recept is voor vier personen.

– 1 of 2 rookworsten
– 500 gram boerenkool
– 1 blik kikkererwten
– 200 gram aardappelen
– 50 gram boter
– Ongeveer 500 milliliter room
– Ongeveer 100 gram Parmezaanse kaas
– Amsterdamse uien naar smaak
– Mosterd naar smaak
– Cress ter decoratie

Begin met het maken van een stamppot boerenkool en maak deze lekker romig met de room en boter. Verwarm de worst en snijd deze in de lengte door, net zoals een frikandel speciaal. Je vult vervolgens de rookworst met boerenkool. Garneer de rookworst speciaal af met een cress, Amsterdamse uien en mosterd.

Leg de kikkererwten op een bakplaat en strooi er kerriepoeder, sojasaus, zout en olijfolie overheen. Plaats de gekruide kikkererwten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Haal na 10 minuten de knapperige kikkererwten uit de oven en hak de kikkererwten tot een crumble.

Als laatste rest nog het krokantje van Parmezaanse kaas. Rasp de kaas boven een bakplaat met bakpapier en plaats deze voor 15 minuten in de oven. Laat de krokante kaas afkoelen en breek deze vervolgens tot schotsen van kaas. En nu de kunst aan jou om er een mooi opgemaakt bordje van te maken.

Boerenkool risotto

Met gegrilde vegetarische rookworst, hummus en gegrilde uien. Dit recept is geschikt voor vier personen.

– 100 gram risotto
– 100 gram boerenkool
– 2 vegetarische rookworsten
– Fijn geraspte Parmezaanse kaas
– 2 sjalotten
– 1 deciliter witte wijn
– 200 gram kikkererwten
– 1 teen knoflook
– 1 bosui
– Olijfolie
– Daikon cress ter decoratie
– Peper en zout

Blancheer de fijngesneden boerenkool beetgaar en bewaar het kookvocht. Snipper een sjalot fijn en fruit deze aan in een beetje olijfolie. Let op dat de sjalot niet bruin kleurt. Voeg de risotto toe en blus het af met de witte wijn. Voeg stapsgewijs het kookvocht toe aan de risotto en kook de risotto gaar. Als laatste voeg je de fijn geraspte Parmezaanse kaas toe en breng je het geheel op smaak met peper en zout.

Onderwijl dat de risotto kookt, kun je de vegetarische rookworst grillen en warm houden. Snijd de overgebleven sjalot in ringen en frituur deze op 170 graden. Leg de ringen op keukenpapier te drogen.

Voor de hummus pureer je de kikkererwten samen met de knoflook met een staafmixer. Voeg druppelsgewijs de olijfolie toe totdat het een mooie crème is. Breng op smaak met peper en zout. En ook hier is het aan jou de kunst om de borden mooi op te maken.

Eet smakelijk!