Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Het is vandaag 18 augustus. Op het eerste gezicht geen bijzondere datum, maar voor sommigen onder ons waarschijnlijk wel. Het is vandaag namelijk voluit geschreven 18-08-2018. Hoeveel koppels zullen elkaar vandaag het ja-woord geven, denk jij?

De perfecte trouwdatum vinden, blijft voor de meesten een lastige opgave. Hoe voorspelbaar ook, toch kiezen velen voor zo’n datum als vandaag om in het huwelijksbootje te stappen. De meest bijzondere trouwdata liggen inmiddels al een tijdje achter ons, 02-02-2002 en 11-12-2013 waren zo’n bijvoorbeeld. Uit cijfers van het CBR blijkt dat 08-08-2008 een van de meest populaire trouwdata was. Toen hebben bijna 3.000 mensen elkaar het ja-woord gegeven.

 

Vandaag trouwen: 18-08-2018

Ook in 2018 blijven mensen zoeken naar, voor hen, bijzondere trouwdata. Tien dagen geleden was het bijvoorbeeld 08-08-2018. Ook een datum waarop veel stellen elkaar het ja-woord geven. Toch is deze datum minder populair, omdat het op een woensdag viel. Wat vandaag extra bijzonder maakt, is dat het in het weekend valt en daarom meteen ook zo populair. In het weekend zijn er standaard meer bruiloften dan doordeweeks. Het is toch ook heerlijk als je tot in de late uurtjes kunt feesten en je gasten niet aan een brakke ochtend op het werk hoeven te denken.

 

Trouwen op speciale dagen

Wist je dat er ook veel koppels op 14 februari in het huwelijksbootje stappen? Zo zijn er nog meer van die dagen. Wat dacht je van Kerst of zelfs oud & nieuw. Met zulke data moet je er echter wel van bewust zijn dat er ook gasten zullen zijn die toch kiezen voor hun familie in plaats van jullie bruiloft. Trouwen op de datum van jullie ontmoeting of verkering, is dan misschien geschikter. En een bijkomend voordeel, je toekomstige man zal jullie huwelijksdatum niet snel vergeten!

 

Welke datum heeft jouw voorkeur?

We kunnen nog wel even doorgaan met grappige trouwdata, maar toch trekt niet ieder ‘leuk getal voor op papier’ koppels over de streep om dan te gaan trouwen. Dit komt voornamelijk door de zomer-/wintermaanden en de dag van de week. Zeg nou eerlijk, jij trouwt toch ook liever op een zaterdag dan op een dinsdag? Het blijkt trouwens dat de maanden september en juni de meest populaire maanden zijn om te trouwen. Dan hebben we in ons koude kikkerlandje namelijk het minste kans op slecht weer.