Bel ons via 030 - 60 39 114

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114

Green Village als locatie voor jouw persoonlijke gelegenheid of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Ga naar het contactformulier of bel 030 - 60 39 114
5 redenen om te trouwen in de winter

5 redenen om te trouwen in de winter

De winter is misschien niet het eerste seizoen waar jullie aan denken om te gaan trouwen. De populairste seizoenen zijn immers de lente en zomer. Trouwen in de winter heeft echter verschillende voordelen en is bovendien hartstikke sfeervol. In deze blog geven wij jullie daarom vijf redenen om die winterbruiloft serieus te overwegen.

Meer beschikbaarheid en betere prijzen

Een groot voordeel van trouwen in de winter is dat dit het laagseizoen voor bruiloften is. Hierdoor kunnen de prijzen van leveranciers of locaties aantrekkelijker zijn. Naast dat het prijskaartje kleiner kan zijn, hebben leveranciers ook nog eens meer beschikbaarheid. Hebben jullie een superpopulaire locatie op het oog, of willen jullie een taart van die ene bekende bakker? Dan hebben jullie meer kans dat dit lukt wanneer jullie bruiloft in de winter plaatsvindt.

Extra bonus: de kans is heel klein dat jullie vrienden of familie in deze periode andere bruiloften hebben. Dat maakt heb bezoeken van jullie bruiloft natuurlijk extra speciaal voor hen.

Most wonderful time of the year

Zijn jullie echte kerstlovers? Dan is er geen beter moment om te trouwen dan in de winter. Veel locaties pakken flink uit met de decoratie in de wintermaanden, van vele lampjes tot uitbundige kerstbomen. Locaties zijn extra sfeervol gedecoreerd voor jullie bruiloft zonder dat jullie hier iets voor hoeven te doen. Een feestelijkere setting ga je in geen enkele andere maand vinden.

Geven jullie elkaar het jawoord in december? Houd er dan wel rekening mee dat dit voor veel mensen een drukke maand is. Verstuur daarom tijdig de uitnodigingen of een save the date.

Winter styling bruiloft

Winter styling

In de winter zijn er vele geschikte thema’s die van een winterbruiloft een waar feest maken. Wat dacht je van een winterwonderland thema, een bruiloft in glamoureuze sferen of past een Great Gatsby thema meer bij jullie?

Willen jullie liever geen thema maar wel graag winterse styling? Dan kunnen jullie kiezen voor een donkerder kleurenpalet. Door te werken met donkere kleuren, zoals bordeaux rood of navy blauw, krijgt jullie bruiloft een echt winters karakter. Dus wanneer jullie graag afwijken van wit en pastelkleuren, is een bruiloft in de winter zeker voor jullie weggelegd.

Culinaire invulling

De winter vraagt natuurlijk om een andere culinaire invulling dan de andere seizoenen. Onmisbaar in een winters diner is gevogelte, wild, of de Nederlandse stamppot. Wellicht denk je hierbij meteen aan de klassieke boerenkool stamppot, maar dit kan ook anders. Maak het persoonlijk en kies voor een stamppot met jullie favoriete wintergroenten.

Op het gebied van dranken biedt de winter natuurlijk ook vele mogelijkheden. Schenk bijvoorbeeld een winterse cocktail of houd je gasten warm met een warme chocolademelk of een glühwein bar.

Niet afhankelijk van het weer

Wanneer je in de lente of zomer trouwt, doe je dit vaak in de buitenlucht. Helaas is het Nederlandse weer niet zo betrouwbaar en moet je er rekening mee houden dat het plotseling kan omslaan. Een bruiloft in de winter daarentegen vindt vrijwel altijd binnen plaats. Hierdoor is een plan B overbodig, mocht het toch opeens gaan regenen. Willen jullie alsnog het gevoel hebben alsof jullie buiten zijn op jullie bruiloft? Trouw dan in een orangerie en waan je in de buitenlucht.